Pokud budete chtít stavět, nebo rekonstruovat a součástí této stavby je i elektroinstalace, tak projekt elektroinstalace budete muset mít z několika důvodů:

  1. Projektová dokumentace části elektroinstalace je požadována stavebním úřadem na základě prováděcí vyhlášky č. 499/2006Sb v příloze č.1, která specifikuje rozsah a obsah projektové dokumentace, například pro ohlášení stavby, žádost o stavební povolení, nebo oznámení stavby ve zkráceném stavebním řízení.
  2. Projektová dokumentace přesně popisuje, co budete od realizační firmy požadovat. Na základě projektu a soupisu prací budete moci poptat firmu (doporučuji více firem) a nechat si vypracovat cenovou nabídku, pro zjištění finančních nákladů realizace.
  3. Projektová dokumentace ve stupni pro provádění stavby slouží jako podklad odborné realizační firmě. Tím předejdete dotazům od realizační firmy na stavbě, a také, že se na nějaký kabel, či prvek na stavbě zapomene.
  4. Projektovou dokumentaci ve stupni skutečného provedení stavby budete potřebovat pro vypracování výchozí revize elektroinstalace dle ČSN 33 2000-6 a ČSN 33 1500, která musí být reviznímu technikovi předložena.